207 סטטיסטיקה
סטטיסטיקה
חוג לימודים לתואר בוגר האוניברסיטה במדעים (.B.Sc) (דו־חוגי וחד־חוגי)
חוג לימודים לתואר שני מוסמך האוניברסיטה (.M.A)/(M.Sc)
ולימודים לתואר דוקטור בפילוסופיה
ראש החוג: פרופסור אורי דוידוב
חברי הסגל האקדמי
פרופסור מן המניין: פרופסור אלכסנדר גולדנשלוגר, פרופסור אורי דוידוב, פרופסור דוד פרג׳י.
פרופסור חבר: פרופסור צבי ריס.
מרצה בכיר: דוקטור איתי דטנר, דוקטור יובל נוב, דוקטור לירון רבנר.
מרצה: דוקטור בלה וקולנקו לגון.
עמית הוראה: דוקטור דפנה בארי וינד, דוקטור יונית ברון, דוקטור ניצה ברקן, דוקטור מירב דהאן בר־יצחק, רואה החשבון אמיר בר-שלום, דוקטור גריגורי גורביץ, דוקטור סטפן דויטש, דוקטור מיכל דלויה, עורך הדין יוסי חכם, גברת אפרת ישכיל, גברת ריבה כהן, רואה החשבון עוזי מסינגר, גברת אדוה עבדי, גברת ערבה צורי, דוקטור אלכס קופרמן, דוקטור ריקי רייכשטיין, מר דוד שגיא.
אמריטוס: פרופסור מנחם ברג (אמריטוס), פרופסור שאול בר־לב (אמריטוס), פרופסור שמואל גל (אמריטוס), פרופסור נויה גלאי (אמריטוס), פרופסור אבנר הלוי (אמריטוס), פרופסור גדעון ויס (אמריטוס), פרופסור נפתלי לנגברג (אמריטוס), פרופסור זינובי לנדסמן (אמריטוס), פרופסור אהוד מקוב (אמריטוס), פרופסור אסתר פרוסטיג (אמריטוס), פרופסור דוד פרי (אמריטוס), פרופסור בנימין רייזר (אמריטוס).
מזכירות החוג
עוזר מינהלי לראש החוג: גברת חנה אברהם
מזכירת החוג: גברת עופרה בלום
מזכירת החוג: גברת שלי קרדשטיין
שעות הקבלה: ימים א׳-ה׳, בין השעות: 13:00-11:00
טלפון: 04-8249293, 04-8240563, 04-8249624, פקס: 04-8240204.
מיקום: קומה 8, בנין רבין
דואר אלקטרוני: student@stat.haifa.ac.il
אתר החוג באינטרנט: http://stat.haifa.ac.il
הלימודים לתואר ראשון (בוגר האוניברסיטה)
מטרת הלימודים
סטטיסטיקה הינה המדע העוסק באיסוף, יצוג, עיבוד וניתוח נתונים והסקת מסקנות. תוכנית הלימודים בחוג לסטטיסטיקה מקנה כלים מגוונים, ישומיים ועיוניים, ומכשירה את בוגריה לעבוד כמדעני נתונים בתעשיות עתירות ידע (היי-טק), בתחום הביו-רפואה, ביטוח פיננסים ועוד. חשוב לציין שבשנים אחרונות הפך מדען הנתונים לאחד המקצועות המבוקשים ביותר בשוק העבודה.
תוכנית הלימודים מגוונת ובין התוכניות החדשניות בארץ. הלימודים לתואר ראשון מקנים כלים הסתברותיים, סטטיסטיים ומתמטיים. כמו כן נלמדים קורסים בתכנות סטטיסטי, מודלים סטטיסטיים, למידה סטטיסטית והתאוריה הרלוונטית לתחומי ידע אלה. הלימודים מהווים את הבסיס ללימודי התואר השני בסטטיסטיקה.
תנאי קבלה לחוג
הקבלה לחוג מותנית בעמידה בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה ברמה הנדרשת על־ידי החוג.
תוכנית למדעי הנתונים
התוכנית למדעי הנתונים היא תוכנית למצטיינים ובנויה בצורה מאוזנת על החוזקות של שלושה חוגים. החוג למערכות מידע (המתמקד בהתאמת משימת חקר הנתונים לצרכי האירגון וניהול נתונים גדולים), החוג למדעי המחשב (המתמקד בפיתוח אלגוריתמים חישוביים לנתונים גדולים), והחוג לסטטיסטיקה (המתמקד בהפקת ידע מנתונים גדולים). התוכנית מקנה ידע תאורטי רחב וניסיון מעשי במגוון רחב של שיטות וכלים של מדעי הנתונים. רב הקורסים בתוכנית משותפים, וארבעה קורסים נלמדים במיקוד הנבחר. התוכנית פתוחה להרשמה בכל אחד משלושת החוגים.
לימודי סטטיסטיקה בשילוב לוגיסטיקה
לוגיסטיקה היא מקצוע אקדמי המקיף תכנון של תהליכי רכש והצטיידות, תכנון וייצור, אחסנה, תובלה, אספקה ותמיכה. המשק העולמי מתנהל במערכת מורכבת ורבת-ממשקים של תהליכים אלה. לימודי הלוגיסטיקה כוללים ניהול רכש ומלאי, חקר ביצועים, אופטימיזציה, ניהול ותפעול שרשרות אספקה, ניהול פרויקטים, חשבונאות וכלכלה ושימוש במערכות מידע לוגיסטיות.
לתלמידי החוג לסטטיסטיקה במסלול החד חוגי מוצעת מערכת לימודים רחבה ומגוונת שתכשיר אותם כאנשי מקצוע בסטטיסטיקה ובלוגיסטיקה. לבד מקורסי החובה והבחירה בסטטיסטיקה, יתקיימו קורסים בנושאי כלכלה, שיווק וניהול, רכש ומלאי, מערכות מידע, משאבי אנוש ושרשרות אספקה. הבוגרים של תוכנית זו (שיעמדו בתנאי הקבלה) יוכלו להמשיך בלימודי תואר שני בלוגיסטיקה בחוג.
היחידה לייעוץ סטטיסטי
היחידה לייעוץ סטטיסטי מעוגנת בפקולטה למדעי החברה ונמצאת בפיקוח אקדמי של החוג לסטטיסטיקה. אנשי היחידה הם חברי סגל בחוג לסטטיסטיקה וסטודנטים לתארים מתקדמים בחוג. היחידה מספקת שרותי ייעוץ סטטיסטי לחוקרים ולסטודנטים באוניברסיטה ולגופים מחוץ לאוניברסיטה. ביחידה פועל מרכז ממוחשב לביצוע סקרים טלפוניים. בשנה השלישית ללימודי התואר הראשון ניתנת האפשרות לתלמידים מצטיינים להשתלב בפרויקט ייעוץ ביחידה לשם צבירת נסיון מעשי בתחום.
מסלול מואץ לתואר שני
תלמיד לתואר ראשון אשר יסיים את כל קורסי החובה בחוג בתוך שנה ב׳ ללימודיו בציון ממוצע 90 או יותר רשאי להגיש מועמדותו למסלול המואץ לתואר שני.
בתוכנית זו ניתן ללמוד:
1) במסלול עם עבודת גמר מחקרית, המחייב השלמת כל המטלות של שני התארים (ראשון ושני) בתוך חמש שנים, כולל הגשה של עבודת גמר מחקרית (תיזה).
2) במסלול עם כתיבת עבודה מסכמת, המחייב השלמת כל המטלות של שני התארים (ראשון ושני) בתוך ארבע שנים כולל כתיבת עבודה מסכמת.
תקנון הלימודים
תוכניות הלימודים
תוכנית הלימודים המחייבת את התלמיד היא התוכנית המתפרסמת בשנה בה החל לימודיו בחוג וכן בהודעות ובחוזרים המופיעים בלוח החוג במהלך השנה. החוג מפעיל שני מסלולי לימוד לתואר בוגר: מסלול חד־חוגי ומסלול דו־חוגי. החוג רשאי לשנות תוכנית לימודים המופיעה בשנתון ללא הודעה מוקדמת.
שינוי מסלולים
תלמיד יוכל לשנות מסלול (לעבור ממסלול דו־חוגי למסלול חד־חוגי וההפך) רק בתחילת שנת הלימודים וזאת על ידי מילוי בקשה באתר החוג.
שקלול ציונים לתואר ראשון
בקביעת ציונו הסופי של תלמיד יהיה משקלו של כל קורס מתוכנית לימודיו כמספר הנקודות בקורס. כדי שתלמיד יוכל לסיים את לימודיו בחוג עליו להגיע לציון ממוצע סופי של 60 לפחות.
בשום מקרה לא יאושרו תיקוני ציונים לאחר שהחוג העביר לאגף מינהל התלמידים אישור על סיום הלימודים עם ציון סופי משוקלל.
ציוני מעבר
ציון המעבר בכל אחד מהקורסים לתואר ראשון הוא 51.
הפסקת לימודים ביוזמת התלמיד
א. החליט תלמיד להפסיק את לימודיו, יודיע על כך בכתב לחוגי לימודיו ולאגף מינהל התלמידים.
ב. תלמיד המבקש לחזור ללימודים לאחר הפסקה, חייב לעבור הליכי הרשמה רגילים.
ג. תלמיד המבקש לחזור ללימודים לאחר הפסקה באחד מחוגי לימודיו, חייב לעבור הליכי הרשמה רגילים, למרות שהמשיך בלימודים סדירים בחוגו השני.
ד. אם התקופה שבין הפסקת לימודי התלמיד לבין חידושם אינה עולה על שתי שנות לימוד, הקורסים שאותם למד לפני ההפסקה יוכרו לצורך המשך לימודיו.
ה. עולה תקופת ההפסקה על שנתיים, רשאי החוג לחייב את התלמיד לחזור על קורסים שכבר שמע ונבחן בהם, וכן לחייבו בהשלמות שונות (לימודי רענון) לקראת קבלת התואר.
הפסקת לימודים ביוזמת החוג
א. תלמיד שלא סיים את חובות שנה א׳ במשך ארבעה סמסטרים יופסקו לימודיו בחוג.
ב. תלמיד שנכשל או לא השלים קורס חובה חייב לחזור עליו בשנה העוקבת, נכשל או לא השלים את הקורס בשנה העוקבת – יופסקו לימודיו בחוג.
ג. תלמיד שלימודיו הופסקו בשל כישלון בקורס חובה רשאי להירשם מחדש לחוג בתום תקופת צינון של שלוש שנים, ועליו לעמוד מחדש בתנאי הקבלה של החוג. אחרי שלוש שנים הסטודנט נחשב לסטודנט חדש וכל הקורסים שלמד לא יוכרו לו.
ד. אי עמידה בזמן התקני. סטודנט שלא סיים את חובותיו לתואר ראשון במשך חמש שנים אקדמיות יופסקו לימודיו.
דרישות קדם (ק׳) לקורסים
לרוב קורסי הלימוד בחוג ישנן דרישות קדם. ברשימת הקורסים מופיעות דרישות הקדם בסימון ק׳ ועל התלמיד לשים לב אליהן בתכננו את לימודיו בחוג. לא ישתתף תלמיד בקורס אלא אם עמד בדרישת הקדם של הקורס. מילוי דרישת קדם היא באחריותו של התלמיד. דרישות הקדם מפורטות בשנתון והן מחייבות. החוג בודק את מילוי הדרישות במהלך שנת הלימודים ולא בתחילתה. תלמיד לא יוכל להרשם לקורס המחייב קורס קדם עד שלא יהיה לו ציוני עובר בכל קורסי הקדם הרלוונטיים. תלמיד שנרשם לקורס למרות שאינו רשאי ללמוד בו בגלל אי עמידה בדרישות הקדם, יבוטל רישומו לקורס גם אם נבחן וקיבל ציון. ציון זה לא יוכר.
הכרה בלימודים אקדמיים קודמים
תלמיד המבקש להתקבל לחוג על סמך לימודים קודמים במוסד אקדמי אחר, יגיש למזכירות החוג, עם אישור הרשמתו לאוניברסיטה, אישור לימודים רשמי מהמוסד בו למד ובו פירוט מקצועות הלימוד והציונים שקיבל. ועדת הקבלה של החוג תדון בבקשת המועמד ותחליט, על סמך המסמכים הנזכר לעיל, על תנאי קבלתו ועל מידת ההכרה בלימודיו הקודמים. תלמיד לא יהיה זכאי לקבלת תואר אלא אם כן צבר באוניברסיטת חיפה לפחות 40 נקודות זכות. קורסים שהוכרו להמשך לימודים בחוג על סמך לימודים קודמים, ידווחו ללא ציון ולא יכללו בחישוב הציון הסופי המשוקלל. כל קורס של מוסד אחר יוכל לשמש בסיס לפטור מקורס אחד בלבד.
הארכת זמן
לא תינתן הארכת זמן על־פי סעיף 1.8 של תקנון לימודים לתואר ראשון בקורסי חובה דרג א׳, שנה א׳. (הכוונה להארכת זמן על-פי סעיף 8א בלבד).
שיפור ציונים
– תלמיד המבקש לשפר ציון בקורס קדם (בין אם קיבל ציון עובר או נכשל), לא יוכל להירשם לקורס הקדם וגם לקורס המתקדם באותו הסמסטר.
– תלמיד אשר יש לו ציון עובר בקורס מתקדם לא יוכל לשפר ציון של קורס קדם.
– הציון האחרון בקורס הוא הציון הקובע.
פרסום ציונים
– מחובת התלמיד לבדוק את ציוניו סמוך למועדי פרסומיהם.
– תלמיד יכול לקבל את ציוניו רק בפורטל האישי.
ערעורים על ציוני הבחינות
– תלמיד רשאי לערער על ציונו בהתאם לנוהל ערעורים (תקנון תואר ראשון)
– תלמיד המערער על ציון יהיה מודע לכך שהבחינה כולה תיבדק מחדש והציון הסופי עלול להיות נמוך מהמקורי. הציון האחרון הוא הקובע.
זכאות לתואר
תנאי זכאות: תלמיד זכאי לתואר בתנאי שהשלים את כל חובותיו האקדמיים על־פי דרישת הפקולטה והחוג/ים מבחינת היקפי הקורסים והרכביהם ועמד בכל התחייבויותיו לאוניברסיטה.
ציון סופי לתואר
– תלמיד יודיע למזכירות החוג על סיום לימודיו לתואר. עם קבלת הודעה זו תיבדק זכאותו, יחושב ציון הגמר שלו וידווח למדור בוגרים. החוג לא ייזום על דעת עצמו הודעה על סיום לימודים לתואר.
– תלמיד אשר ממוצע ציוניו הסופי נמוך מ־60 לא יהיה זכאי לתואר תואר ראשון בחוג לסטטיסטיקה.
– אישור הזכאות יישלח לביתו של התלמיד לאחר סיום כל חובותיו באוניברסיטה.
– תאריך הזכאות לתואר ייקבע לפי תאריך הגשת העבודה או הבחינה האחרונה.
– בקשות לאישור זכאות ניתן לקבל במזכירות החוג ויש להגיש אותן רק לאחר קבלת הציון האחרון.
לבקשה זו יש לצרף גיליון ציונים. התלמיד יצרף מכתב ובו ירשום איזה קורסים הוא מבקש לא לשקלל בציון הסופי לתואר.
– התלמיד יבדוק ויאשר ציוניו במזכירות החוג לפני שהחוג יודיע לאגף מינהל התלמידים על סיום הלימודים.
– הציון לתואר הוא סופי. לאחר קבלת אישור הזכאות לתואר לא יוכל תלמיד לתקן את ציון הגמר שלו.
להלן מתווה לימודי האנגלית באוניברסיטת חיפה החל משנה"ל תשפ"ב בהתאם להנחיות מל"ג:
חובה על כל סטודנט להגיע לרמת פטור באנגלית כחלק מחובותיו לתואר.
עמידה בחובה זאת היא תנאי כניסה לקורסים בדרג 3. על מנת לסווג את רמת ידיעותיו של המועמד בשפה האנגלית או להעניק פטור מהם, מחויב הסטודנט בבחינת סיווג באנגלית (פסיכומטרי/אמיר/ אמירם) כחלק מתנאי הקבלה לאוניברסיטה.
ישנן ארבע רמות סיווג באנגלית ועל כל סטודנט ללמוד קורסי אנגלית בהתאם לסיווגו בבחינות הכניסה כאמור:
סטודנטים ברמת סיווג טרום בסיסי ילמדו את הקורסים הבאים: טרום בסיסי, בסיסי, מתקדמים א', מתקדמים ב'.
סטודנטים ברמת סיווג בסיסי ילמדו את הקורסים הבאים: בסיסי, מתקדמים א', מתקדמים ב'.
סטודנטים ברמת סיווג מתקדמים א' ילמדו את הקורסים הבאים: מתקדמים א', מתקדמים ב'.
סטודנטים ברמת סיווג מתקדמים ב' ילמדו את הקורסים הבאים: מתקדמים ב', קורס תוכן אחד באנגלית.
סטודנטים ברמת סיווג פטור: ילמדו שני קורסי תוכן באנגלית.
פירוט ניתן לקרוא באתר היחידה ללימודי אנגלית שפה זרה או בפרק היחידה ללימודי אנגלית שפה זרה המופיע בשנתון.
תוכניות לימודים
החוג מקיים חמש תוכניות לימודים: שלוש מהן במסלול הדו־חוגי ושתיים במסלול החד־חוגי.
התוכניות במסלול החד־חוגי:
- תוכנית לימודים בסטטיסטיקה.
- תוכנית לימודים בסטטיסטיקה בשילוב לוגיסטיקה.
התוכניות במסלול הדו־חוגי (דו חוגי רגיל/מיוחד):
- צירוף של החוג לסטטיסטיקה ושל כל חוג אחר, למעט החוג למתמטיקה והחוג למערכות מידע.
- צירוף של החוג לסטטיסטיקה עם החוג למתמטיקה.
- צירוף של החוג לסטטיסטיקה עם החוג למערכות מידע.
תוכנית הלימודים במסלול דו־חוגי (דו־חוגי רגיל/מיוחד)
207101-21-01
צירוף של החוג לסטטיסטיקה עם כל חוג אחר, למעט החוג למתמטיקה והחוג למערכות מידע.
קורסי חובה
דרג 1 (שנה א׳)
חדו״א א' (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי) , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
חדו״א ב' (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי) , 4 שעות שעור+ 2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
אלגברה ליניארית , 3 שעות שעור + 2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסתברות א׳, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסתברות ב׳, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מבוא לתכנות מדעי, 4 שעות שעור+1 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
R – תכנות סטטיסטי, 4 שעות שעור +1 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
סך הכל-28 נקודות
דרג 2 (שנה ב׳)
מודלים סטוכסטיים , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסקה סטטיסטית , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מודלים סטטיסטיים א׳ , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מודלים סטטיסטיים ב׳ , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
SAS ו-SQL בניהול ונתוח נתונים, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
סך הכל-20 נקודות
דרג 3 (שנה ג׳)
למידה סטטיסטית , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
ניתוח רב משתני , 4 שעות שעור, 4 נקודות זכות
ניתוח נתוני עתק , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
סך הכל-12 נקודות
סך הכל נקודות בקורסי חובה – 60 נקודות
לתשומת לבכם
על כל תלמידי התואר הראשון (במסלול דו-חוגי – אשר חוגם השני אינו ממדעי הרוח, ובמסלול חד חוגי) ללמוד לפחות קורס אחד בן 4 נקודות, או שני קורסים בהיקף של 2 נקודות כל אחד, במסגרת לימודי ״דרך הרוח״ בפקולטה למדעי הרוח. הרישום יתבצע תחת תכניות הלימודים של התלמיד והציון ישוקלל בציון הסופי. את לימודי ״דרך הרוח״ ניתן יהיה ללמוד באחת משנות הלימוד לתואר. סיום לימודי ״דרך הרוח״ בהצלחה הינו תנאי לקבלת תואר בוגר. רשימת הקורסים תופיע תחת אתר האינטרנט של הפקולטה למדעי הרוח – ״אשכולות העשרה״ שכתובתו: /https://eshcolot.haifa.ac.il
תלמידי המסלול הדו-חוגי (למעט אלו שאחד מהחוגים שלהם שייך לפקולטה למדעי הרוח) יוכלו ללמוד את לימודי ״דרך הרוח״ על פי אחת מהחלופות הבאות:
א. ללמוד 2 קורסים של 2 נקודות זכות כל אחד ולסיים את לימודיהם עם צבירה של 60 נקודות בכל אחד מהחוגים.
ב. ללמוד קורס אחד בהיקף של 4 נקודות זכות ולסיים אל לימודיהם כאשר באחד החוגים צברו 58 נקודות ובשני 62 נקודות.
כל חלופה אחרת שתביא לצבירת סך הכל 120 נקודות לתואר בוגר כאשר 4 נקודות זכות לפחות הינן במדעי הרוח תיבדק ותאושר בהתאם לצורך.
תלמידים שהתחילו את לימודיהם בשנים קודמות חייבים בתוכנית הלימודים המופיעה בשנתון של השנה בה החלו לימודיהם.
תוכנית הלימודים במסלול הדו־חוגי עם החוג למתמטיקה
קורסי חובה
דרג 1 (שנה א׳)
הסתברות א׳, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסתברות ב׳, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מבוא לתכנות מדעי, 4 שעות שעור+1 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מבוא לאלגוריתמים, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
R – תכנות סטטיסטי, 4 שעות שעור +1 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
סך הכל-20 נקודות
דרג 2 (שנה ב׳)
מודלים סטוכסטיים , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסקה סטטיסטית , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מודלים סטטיסטיים א׳ , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מודלים סטטיסטיים ב׳ , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
שיטות חישוביות בסטטיסטיקה א' , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
SAS ו-SQL בניהול ונתוח נתונים, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
סך הכל-24 נקודות
דרג 3 (שנה ג׳)
למידה סטטיסטית , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
ניתוח רב משתני , 4 שעות שעור, 4 נקודות זכות
ניתוח נתוני עתק , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
שיטות חישוביות בסטטיסטיקה ב' , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
סך הכל-16 נקודות
סך הכל נקודות בקורסי חובה – 60 נקודות
לתשומת לבכם
על כל תלמידי התואר הראשון (במסלול דו-חוגי – אשר חוגם השני אינו ממדעי הרוח, ובמסלול חד חוגי) ללמוד לפחות קורס אחד בן 4 נקודות, או שני קורסים בהיקף של 2 נקודות כל אחד, במסגרת לימודי ״דרך הרוח״ בפקולטה למדעי הרוח. הרישום יתבצע תחת תכניות הלימודים של התלמיד והציון ישוקלל בציון הסופי. את לימודי דרך הרוח ניתן יהיה ללמוד באחת משנות הלימוד לתואר. סיום לימודי דרך הרוח בהצלחה הינו תנאי לקבלת תואר בוגר. רשימת הקורסים תופיע תחת אתר האינטרנט של הפקולטה למדעי הרוח – ״אשכולות העשרה" שכתובתו: /https://eshcolot.haifa.ac.il
תלמידי המסלול הדו-חוגי (למעט אלו שאחד מהחוגים שלהם שייך לפקולטה למדעי הרוח) יוכלו ללמוד את לימודי ״דרך הרוח״ על פי אחת מהחלופות הבאות:
א. ללמוד 2 קורסים של 2 נקודות כל אחד ולסיים את לימודיהם עם צבירה של 60 נקודות בכל אחד מהחוגים.
ב. ללמוד קורס אחד בהיקף של 4 נקודות ולסיים אל לימודיהם כאשר באחד החוגים צברו 58 נקודות ובשני 62 נקודות.
כל חלופה אחרת שתביא לצבירת סך הכל 120 נקודות לתואר בוגר כאשר 4 נקודות לפחות הינן במדעי הרוח תיבדק ותאושר בהתאם לצורך.
תלמידים שהתחילו את לימודיהם בשנים קודמות חייבים בתוכנית הלימודים המופיעה בשנתון של השנה בה החלו לימודיהם.
תוכנית הלימודים – במסלול הדו־חוגי עם החוג למערכות מידע
(בדגש על מדעי הנתונים)
התוכנית מיועדת לתלמידים אשר עומדים גם בקריטריוני הקבלה של החוג למערכות מידע
207101-21-04
קורסי חובה
דרג 1 (שנה א׳)
חדו״א א' (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי) , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
חדו״א ב' (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי) , 4 שעות שעור+ 2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסתברות א׳, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסתברות ב׳, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
R – תכנות סטטיסטי, 4 שעות שעור +1 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
סך הכל-20 נקודות
דרג 2 (שנה ב׳)
מודלים סטוכסטיים , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסקה סטטיסטית , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מודלים סטטיסטיים א׳ , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מודלים סטטיסטיים ב׳ , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
שיטות חישוביות בסטטיסטיקה א', 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
סך הכל-20 נקודות
דרג 3 (שנה ג׳)
למידה סטטיסטית , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
ניתוח רב משתני , 4 שעות שעור, 4 נקודות זכות
שיטות חישוביות בסטטיסטיקה ב' , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
ניתוח נתוני עתק , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
קורס בחירה בחוג , 4 שעות שעור, 4 נקודות זכות
סך הכל-20 נקודות
סך הכל נקודות בקורסי חובה – 60 נקודות
הערות:
תלמיד במסלול זה ילמד בנוסף לתוכנית הלימודים הרגילה עוד 4 נקודות זכות (תוכנית ״דרך הרוח״), ויסיים את התואר עם 64 נקודות זכות ועליו לבחור אחת מבין 2 האפשרויות הבאות:
– ילמד קורס ״דרך הרוח״ בהיקף 4 נקודות זכות באחד מחוגי הלימוד.
– ילמד 2 קורסי ״דרך הרוח״ בהיקף 2 נקודות זכות בכל אחד מחוגי הלימוד.
תוכנית הלימודים במסלול החד־חוגי
207102-21-01
קורסי חובה
דרג 1 (שנה א׳)
חדו״א א' (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי) , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
חדו״א ב' (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי) , 4 שעות שעור+ 2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
אלגברה ליניארית , 3 שעות שעור + 2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסתברות א׳, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסתברות ב׳, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מבוא לתכנות מדעי, 4 שעות שעור+1 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מבוא לאלגוריתמים, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
R – תכנות סטטיסטי, 4 שעות שעור +1 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
סך הכל-32 נקודות
דרג 2 (שנה ב׳)
שיטות חישוביות בסטטיסטיקה א' , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מודלים סטוכסטיים , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסקה סטטיסטית , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מודלים סטטיסטיים א׳ , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מודלים סטטיסטיים ב׳ , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
שיטות חישוביות בסטטיסטיקה ב' , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
SAS ו-SQL בניהול ונתוח נתונים, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
סך הכל-28 נקודות
דרג 3 (שנה ג׳)
ניתוח נתוני עתק , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
למידה סטטיסטית , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
ניתוח רב משתני , 4 שעות שעור, 4 נקודות זכות
קורס בחירה בחוג , 4 שעות שעור, 4 נקודות זכות
קורס בחירה בחוג , 4 שעות שעור, 4 נקודות זכות
סך הכל-20 נקודות
סך הכל נקודות בקורסי חובה – 80 נקודות
מיקבצים (קורסים מחוגים אחרים)
בנוסף על קורסי החובה ילמד התלמיד 40 נקודות מחוגים אחרים (מקבץ), או מהחוג לסטטיסטיקה.
סך הכל יצבור התלמיד במסלול זה 120 נקודות.
שימו לב:
תלמידים שהתחילו את לימודיהם בשנים קודמות חייבים בתוכנית הלימודים המופיעה בשנתון של השנה בה החלו לימודיהם.
סטטיסטיקה בשילוב לוגיסטיקה
207102-21-02
דרג 1 (שנה א׳)
חדו״א א' (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי) , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
חדו״א ב' (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי) , 4 שעות שעור+ 2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
אלגברה ליניארית , 3 שעות שעור + 2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסתברות א׳, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסתברות ב׳, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מבוא לתכנות מדעי, 4 שעות שעור+1 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מבוא לאלגוריתמים, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
R – תכנות סטטיסטי, 4 שעות שעור +1 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
סך הכל-32 נקודות
דרג 2 (שנה ב׳)
מודלים סטוכסטיים , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
הסקה סטטיסטית , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מודלים סטטיסטיים א׳ , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
מודלים סטטיסטיים ב׳ , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
שיטות חישוביות בסטטיסטיקה א' , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
SAS ו-SQL בניהול ונתוח נתונים, 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
סך הכל-24 נקודות
דרג 3 (שנה ג׳)
למידה סטטיסטית , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
שיטות חישוביות בסטטיסטיקה ב' , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
ניתוח רב משתני , 4 שעות שעור, 4 נקודות זכות
ניתוח נתוני עתק , 4 שעות שעור+2 שעות תרגול, 4 נקודות זכות
סך הכל-16 נקודות
סך הכל נקודות בקורסי חובה-72 נקודות
בנוסף לקורסי החובה המפורטים לעיל בדרג 1 (שנה א׳) ובדרג 2 (שנה ב׳), בסך כולל של 72 נקודות, חייבים התלמידים בלימודי הלוגיסטיקה לבחור גם בקורסים הבאים:
הבטים כלכליים בקבלת החלטות – 214.1650
מבוא לשיווק – 206.2290
התנהגות ארגונית – 214.1810 או מבוא לניהול – 206.1380
אופטימיזציה במערכות תפעוליות – 214.2400
סך הכל 15 נקודות
קורסי בחירה
בנוסף על לימודי החובה הנזכר לעיל (המהווים 87 נקודות) ילמד התלמיד 33 נקודות בחירה נוספות מחוגים אחרים או מהחוג לסטטיסטיקה.
סך הכל יצבור התלמיד במסלול זה 120 נקודות
מדעי הנתונים -מסלול סטטיסטיקה
(קוד תכנית 207109-21-01)
במסלול הסטטיסטי מושם דגש על ניתוח נתונים לצורך הסקה, חיזוי ויצירת ידע ותובנות חדשות. המסלול מדגיש שיטות, מודלים וכלים להתמודדות עם תופעות שכרוכות באי ודאות. בנוסף לקורסי הליבה המשותפים לכל המסלולים תלמידים במסלול הסטטיסטי ילמדו קורסי בחירה הניתנים בחוג הכוללים מודלים סטוכסטיים, ניתוח רב מימדי וקורסי בחירה נוספים.
תוכנית למדעי הנתונים במסלול סטטיסטיקה
שנה א׳
סמסטר א׳
חדוו״א א׳ – ילמד בחוג למדעי המחשב , 6 שעות , 5 נקודות זכות
אלגברה לינארית – ילמד בחוג למדעי המחשב, 6 שעות , 5 נקודות זכות
הסתברות א׳ – ילמד בחוג לסטטיסטיקה , 6 שעות , 4 נקודות זכות
מבוא למחשבים ותכנות – ילמד בחוג למדעי המחשב, 6 שעות , 5 נקודות זכות
סמסטר ב׳ –
חדוו״א ב׳ – ילמד בחוג למדעי המחשב, 6 שעות , 5 נקודות זכות
מתמטיקה דסקרטית – ילמד בחוג למדעי המחשב, 6 שעות , 5 נקודות זכות
הסתברות ב׳ – ילמד בחוג לסטטיסטיקה, 6 שעות, 4 נקודות זכות
תכנות מונחה עצמים – ילמד בחוג למערכות מידע, 6 שעות, 4 נקודות זכות
סך הכל – 37 נקודות
שנה ב׳
סמסטר א׳
מודלים סטטיסטיים א׳ – ילמד בחוג לסטטיסטיקה , 6 שעות , 4 נקודות זכות
מבנה נתונים – ילמד בחוג למדעי המחשב , 6 שעות , 5 נקודות זכות
מודלים סטוכסטיים – ילמד בחוג לסטטיסטיקה , 6 שעות , 4 נקודות זכות
שיטות חישוביות בסטטיסטיקה א׳ – ילמד בסטטיסטיקה, 6 שעות , 4 נקודות זכות
סמסטר ב׳
שיטות חישוביות בסטטיסטיקה ב׳ – ילמד בסטטיסטיקה , 6 שעות , 4 נקודות זכות
מודלים סטטיסטיים ב׳ – ילמד בחוג לסטטיסטיקה , 6 שעות , 4 נקודות זכות
הסקה סטטיסטית – ילמד בחוג לסטטיסטיקה, 6 שעות , 4 נקודות זכות
תכנון וניתוח אלגוריתמים – ילמד בחוג למדעי המחשב, 6 שעות , 5 נקודות זכות
מערכות מסדי נתונים – ילמד בחוג למערכות מידע, 6 שעות , 4 נקודות זכות
סך הכל – 38 נקודות
שנה ג׳
סמסטר א׳
ניהול נתוני עתק – ילמד בחוג למערכות מידע , 4 שעות , 4 נקודות זכות
למידה סטטיסטית – ילמד בחוג לסטטיסטיקה, 6 שעות , 4 נקודות זכות
מעבדה במדעי הנתונים – ילמד בחוג למערכות מידע, 4 שעות, 4 נקודות זכות
אחזור מידע – ילמד בחוג למערכות מידע, 4 שעות, 4 נקודות זכות
ניתוח רב משתני – ילמד בחוג לסטטיסטיקה, 6 שעות , 4 נקודות זכות
סמסטר ב׳
ניתוח נתוני עתק – ילמד בחוג לסטטיסטיקה , 6 שעות , 4 נקודות זכות
פרטיות ואתיקה של מידע – ילמד בחוג למערכות מידע , 2 שעות , 2 נקודות זכות
ויזואליזציה של מידע – ילמד בחוג למערכות מידע , 5 שעות , 4 נקודות זכות
סמסטר א׳ או סמסטר ב׳
2 קורסי בחירה – מתוך סל משותף , 8 שעות , 8 נקודות זכות
2 קורסי בחירה מהחוג לסטטיסטיקה , 8 שעות , 8 נקודות זכות
סך הכל – 46 נקודות
סך הכל יצבור התלמיד בתואר זה 121 נקודות
מסלול מואץ לתואר שני בסטטיסטיקה
207240-21-06
מטרת הלימודים
– לאפשר לסטודנטים מצטיינים לסיים תוך שמונה סמסטרים את התארים הראשון והשני. תואר ״בוגר״ יינתן בתום השנה השלישית ללימוד במסלול זה.
– תלמיד שלא ישיג בתום השנה השלישית ללימודיו זכאות לתואר בוגר לא יוכל להמשיך את לימודיו במסלול זה.
פרטים נוספים ניתן לראות בתקנון הרשות ללימודים מתקדמים המופיע בשנתון תחת הפרק ״מסלול מואץ לתואר שני״.
תנאי הקבלה
יוכלו להתקבל תלמידים שבסיום שנה ב׳ ללימודיהם סיימו את כל קורסי החובה לתואר הראשון בסטטיסטיקה, ממוצע ציוניהם בשנים א׳-ב׳ בחוג הוא 90 ומעלה ויומלצו על־ידי מורי החוג לוועדת תואר שני החוגית.
תלמיד במסלול הדו־חוגי ימציא מכתב מראש החוג שבו הוא אינו ממשיך לתואר שני ואישור המציין כי הוא יוכל לסיים את חובות הלימודים לתואר בוגר עד תום השנה השלישית ללימודיו.
המבנה
– בשנה ג׳ ללימודיו (האחרונה לתואר בוגר ושנה א׳ לתואר שני) ישלים הסטודנט את יתרת חובותיו לתואר בוגר, ובנוסף לכך ילמד מתוך הקורסים המוצעים לתואר מוסמך בהתאם למגמת הלימוד או תחום ההתמחות שיבחר ושתאושר לו.
– בשנה ד׳ ללימודיו (השניה ללימודי התואר השני) ישלים הסטודנט את חובותיו בלימודי התואר השני על פי המגמה או תחום ההתמחות.
– יגיש הצעת מחקר אשר חייבת לעבור אישור של ועדת התואר השני החוגית.
– עד סוף השנה הרביעית ללימודיו חייב הסטודנט לסיים את כתיבת עבודת הגמר המחקרית ולהגישה לשיפוט.
תעודת הוראה במתמטיקה לתלמידי החוג לסטטיסטיקה
תלמידי החוג לסטטיסטיקה הלומדים במסלול החד־חוגי וסיימו שנה ב׳ או סיימו חובותיהם בחוג לסטטיסטיקה בממוצע של 75 לפחות יוכלו להגיש מועמדותם ללימודי תעודת הוראה במתמטיקה. פרטים אודות ההשלמות הנדרשות ותנאי הקבלה ניתן לקרוא בשנתון בדפי המידע של החוג לחינוך מתמטי בפקולטה לחינוך.
הלימודים לתואר שני (מוסמך האוניברסיטה)
ראש הוועדה החוגית לתואר שני: פרופסור צבי רייס
מטרת הלימודים
מטרת הלימודים לתואר שני היא להעמיק ולהרחיב את הידע, הכלים והשיטות שהתלמידים רוכשים במקצועות הסטטיסטיים והכמותיים בחוג ולהקנות להם כלי מחקר וניתוח ברמה מתקדמת בתחומי ההתמחות הנבחרים.
כללי
בחוג לסטטיסטיקה יש שני מסלולי לימוד לתואר מוסמך: מסלול עם כתיבת עבודת גמר מחקרית ומסלול עם בחינת גמר. תלמיד במסלול עם כתיבת עבודת גמר מחקרית יהיה חייב בלימודים בחוג בהיקף של 32 שעות שבועיות סמסטריאליות ובכתיבת עבודת גמר מחקרית. התלמיד יציג את עבודתו בפני המנחה ומוזמניו.
תלמיד במסלול עם בחינת גמר יהיה חייב בלימודים בחוג בהיקף של 40 שעות שבועיות סמסטריאליות ובכתיבת עבודה מסכמת כחלופה לבחינת גמר. ועדת התואר השני של החוג תוכל להחליט על ביצוע בחינת גמר בפועל לתלמיד, ובמקרה זה בחינת הגמר תחול על מכלול הידע והכלים שהתלמיד רכש במהלך לימודיו בחוג.
שקלול ציון הגמר
במסלול עם כתיבת עבודת גמר מחקרית –
– 50% עבודת גמר מחקרית
– 50% שקלול ציוני הקורסים
מסלול עם כתיבת עבודה מסכמת או בחינת גמר –
– 20% עבודה מסכמת או בחינת גמר
– 80% שקלול ציוני הקורסים
תוכניות לימודים בחוג לסטטיסטיקה
בלימודי תואר שני בחוג לסטטיסטיקה קיימות מספר תוכניות: תוכנית בינלאומית בסטטיסטיקה, תואר שני באקטואריה, תואר שני בלוגיסטיקה והמגמה ללימודי איכות.
תוכנית בינלאומית בסטטיסטיקה מכשירה בוגרים בתחום הסטטיסטיקה המודרנית ומדעי הנתונים. הלימודים מקנים בסיס תיאורטי מוצק בהסתברות וסטטיסטיקה יחד עם כלים ושיטות לניתוח ומידול סטטיסטי של נתונים מתחומי ידע שונים. התלמידים רוכשים הכשרה וידע שיאפשרו להם לתכנן, לבצע ולנתח ניסויים סטטיסטיים.
תואר שני באקטואריה נועד להכשיר אנשי מקצוע שיידעו לתכנן ולבצע ניתוח סיכונים בתחומי הביטוח והכספים השונים – חברות ביטוח, שירותי בריאות, בנקים וחברות השקעה שונות.
תואר שני בלוגיסטיקה נועד להכשיר אנשי מקצוע בתחומי התפעול הלוגיסטי של מערכות מורכבות בארגונים גלובאליים, רבי-אתרים או מקומיים.
המגמה ללימודי האיכות נועדה להכשיר אנשי מקצוע מובילים שיידעו להפעיל שילוב של שיטות סטטיסטיות, התנהגותיות, הנדסיות, כלכליות וניהוליות כדי לשפר את האפקטיביות של מוצרים ושירותים במשק ולייעל את תהליכי ההפקה שלהם.
תנאי קבלה לחוג
לתוכנית לימודים לתואר מוסמך יתקבלו תלמידים בעלי תואר ראשון בסטטיסטיקה שממוצע ציוניהם בכל אחד מחוגי הלימודים שלהם לתואר ״בוגר״ הוא לפחות 80.
תלמידים שיבקשו להתקבל לתואר שני באקטואריה ירואיינו בוועדת קבלה בנוסף לתנאי הקבלה הרגילים לחוג.
המועמדות של בוגרי חוגים אחרים שיבקשו ללמוד לתואר שני בתוכניות הלימודים תיבחן על ידי ועדת קבלה של התוכניות המבוקשות . ועדת הקבלה תקבע אם נדרשים לימודי השלמה כתנאי לדיון נוסף במועמדות. מהות ההשלמות הדרושות תיקבע על ידי יועץ המגמה.
מועמד בעל תואר ראשון ממוסד להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בו אינה עברית, חייב לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על ידי האוניברסיטה, כתנאי לזכאותו לתואר.
בוגרי מוסדות מוכרים מחוץ לארץ כולל מוסדות הפועלים בארץ באישור המועצה להשכלה גבוהה, יידרשו לעמוד בהצלחה בבחינת GRE או בלימודי השלמה במסגרת התואר הראשון כתנאי לדיון נוסף בקבלתם ללימודים (ראה תקנון הרשות ללימודים מתקדמים).
משך הלימודים
– משך הלימודים לתואר שני במסלול עם כתיבת עבודת גמר מחקרית הוא עד שלוש שנים.
– משך הלימודים לתואר שני במסלול עם בחינת גמר (או חלופה לבחינה) הוא שנתיים.
מציאת מנחה והגשת הצעת תזה
במהלך השנה הראשונה ללימודים, על התלמידים במסלול המחקרי למצוא מנחה ולגבש הצעת מחקר. כל אנשי הסגל הסדיר בחוג יכולים להנחות תזות. האחריות למציאת מנחה מוטלת על התלמיד, והחוג אינו יכול לסייע בכך.
המועד האחרון למציאת מנחה הוא תום השנה הראשונה ללימודי התואר השני. עד לתאריך 31.12 בכל שנה אקדמית (תחילת השנה השנייה ללימודים בתואר השני), על הסטודנט להגיש טופס הסכמה להנחיה בנושא המוצע (ניתן להוריד את הטופס באתר החוג), חתום על ידי המנחה . סטודנט במסלול עם תזה שלא ימצא מנחה עד התאריך הנקוב לעיל יועבר אוטומטית למסלול ללא תזה. תלמיד שהועבר למסלול ללא תזה ידאג להשלים את מכסת השעות הדרושה בתוכנית לימודים זו.
תלמיד במסלול לימודים עם תזה שאושר לו המנחה עליו להגיש לוועדת התואר השני דרך מזכירות החוג הצעת תזה חתומה על ידי המנחה עד לתאריך 30.5 בכל שנה אקדמית (שנת הלימודים השנייה.) במידה והתלמיד לא הגיש את הצעת התזה בתאריך הנקוב יועבר אוטומטית למסלול לימודים ללא תזה והתלמיד ידאג להשלים את מכסת השעות הדרושה בתוכנית לימודים זו.
סטודנט במסלול עם תזה חייב להעביר לוועדת התואר השני דרך מזכירות החוג את טופס דוח ההתקדמות (ניתן להוריד את הטופס באתר החוג) הטופס חייב להיות חתום על ידי המנחה. את הטופס יש להגיש עד לתאריך 31.12 בכל שנה אקדמית (שנת הלימודים השלישית). סטודנט שהמנחה לא הסכים לחתום על דוח ההתקדמות או שהדוח לא הגיע לוועדת התואר השני יועבר אוטומטית למסלול לימודים ללא תזה והתלמיד ידאג להשלים את מכסת השעות הדרושה בתוכנית לימודים זו עד סוף השנה הנוכחית.
לוחות זמנים
סיום חובות הלימודים (קורסים) תוך ארבעה סמסטרים.
מציאת מנחה לתזה: תוך שלושה סמסטרים.
הגשת הצעת מחקר: תוך ארבעה סמסטרים.
סיום כל החובות: שנתיים במסלול ללא תזה, שלוש שנים במסלול עם תזה.
הגשת התזה
עם סיום המחקר וקבלת אישור המנחה, יש להגיש את התזה לפי ההנחיות הבאות:
– החתימו את המנחה על טופס ״אישור הגשת עבודת תזה לשיפוט״ (ראו באתר הרשות ללימודים מתקדמים)
– הדפיסו את התזה על פי הדרישות של הרשות ללימודים מתקדמים (ראו באתר הרשות ללימודים מתקדמים)
– תאמו בדיקה צורנית של התזה מול רמ"ד לימודי תואר שני ברשות ללימודים מתקדמים, טלפון 04-8249061
לאחר אישור צורני של התזה, הגישו עותק 1 כרוך למזכירות החוג (שליחה לשיפוט)
עבודת התזה תישלח לשיפוט, עם קבלת חוות הדעת של השופטים והמנחה/ים, יתואם זמן הצגת עבודת המחקר. לאחר ההצגה ניתן ל״סגור״ את התואר:
הגישו עותק אחד סופי ומעודכן חתום על ידי המנחה/ים של התזה
הפקידו עותק דיגיטלי של העבודה בספרית האוניברסיטה ( בהתאם להנחיות באתר הרשות ללימודים מתקדמים.
תוכנית הלימודים
א. סטטיסטיקה
207201-21-02 תוכנית בין-לאומית לתואר שני בסטטיסטיקה – ישראלי עם תזה – שנה
207201-21-03 תוכנית בין-לאומית לתואר שני בסטטיסטיקה – תלמידי חוץ לארץ עם תזה
207202-21-02 תוכנית בין-לאומית לתואר שני בסטטיסטיקה – ישראלי ללא תזה – שנה
207202-21-03 תוכנית בין-לאומית לתואר שני בסטטיסטיקה – תלמידי חוץ לארץ ללא תזה
207202-21-04 תוכנית בין-לאומית לתואר שני בסטטיסטיקה – ישראלי ללא תזה – שנתיים
קורסי חובה
5 שעות שבועיות סמטריאליות – Probability
5 שעות שבועיות סמטריאליות – Applied statistics I
4 שעות שבועיות סמטריאליות –Optimization for data science
4 שעות שבועיות סמטריאליות – Stochastic process with applications
5 שעות שבועיות סמטריאליות – Statistical Infernce
5 שעות שבועיות סמטריאליות – Applied statistics II
4 שעות שבועיות סמטריאליות – Statistical learning theory
4 שעות שבועיות סמטריאליות – The analysis of large and high dimensional data sets
4 שעות שבועיות סמטריאליות – Final Project: Data Science Practicum (לתלמידים במסלול ללא תזה).
ב. המגמה ללימודי האיכות
207209-21-06 – מסלול א
207210-21-06 – מסלול ב
קורסי חובה
א. סטטיסטיקה לתלמידי איכות , 4 שעות שבועיות (קורס זה לא נחשב במניין השעות לתואר ולא נלקח בחישוב הציון הסופי לתואר.)
ב. יסודות בניהול איכות, 4 שעות שבועיות
ג. גורמי אנוש בניהול איכות , 4 שעות שבועיות
ד. סטטיסטיקה תעשייתית , 4 שעות שבועיות
ה. ניהול איכות במערכות שירות , 4 שעות שבועיות
ו. בקרה סטטיסטית של תהליכים , 4 שעות שבועיות
ז. תכן סטטיסטי של ניסויים , 4 שעות שבועיות
ח. חקר התנהגות ארגונית , 4 שעות שבועיות
ט. מערכות תקניות לניהול איכות , 4 שעות שבועיות
י. כלים מתקדמים של תכן לאיכות , 4 שעות שבועיות
יא. אמינות מערכות ומבחני אורך , 4 שעות שבועיות
יב. סדנת הנחיה לכתיבת עבודה מסכמת , 4 שעות שבועיות (קורס זה לא נחשב במניין השעות לתואר .)
תלמידים הכותבים עבודת גמר מחקרית ילמדו קורסים בהיקף של 32 שעות שבועיות סמסטריאליות מתוך הרשימה הנזכר לעיל (הקורסים יאושרו על־ידי ראש המגמה).
תלמידים במסלול ב׳ (הכותבים עבודה מסכמת) ילמדו קורסים בהיקף של 40 שעות שבועיות סמסטריאליות מתוך הרשימה הנזכר לעיל (הקורסים יאושרו על־ידי ראש המגמה).
ג. תואר שני בלוגיסטיקה
207213-21-01 – מסלול ב
קורסי החובה
- שיטות מתמטיות, סטטיסטיות וחישוביות (4 שעות שבועיות סמסטריאליות).
- אלמנטים של חקר ביצועים וחיזוי בלוגיסטיקה (4 שעות שבועיות סמסטריאליות).
- שיטות אופטימיזציה בלוגיסטיקה ובניהול מלאי (2 שעות שבועיות סמסטריאליות).
- הסתברות ותהליכים סטוכסטיים (4 שעות שבועיות סמסטריאליות).
- ניהול ותפעול שרשרות אספקה (4 שעות שבועיות סמסטריאליות).
- ניהול ושימוש במערכות מידע לוגיסטיות (3 שעות שבועיות סמסטריאליות).
- סדנת שימוש בטכנולוגיות מידע ללוגיסטיקה וסימולציה (3 שעות שבועיות סמסטריאליות).
- סמינר / סדנא להדרכה בכתיבת עבודה מסכמת בלוגיסטיקה (3 שעות שבועיות סמסטריאליות).
- יסודות בניהול רכש, מלאי, הספקה ואחזקה (3 שעות שבועיות סמסטריאליות).
- תקצוב, תמחור, מימון וחשבונאות (3 שעות שבועיות סמסטריאליות).
- ניהול פרויקטים ומדידה ארגונית (2 שעות שבועיות סמסטריאליות).
- סוגיות משפטיות ביחסי עבודה ובניהול לוגיסטי (2 שעות שבועיות סמסטריאליות).
תלמידים במסלול ב׳ (הכותבים עבודה מסכמת) ילמדו קורסים בהיקף של 40 שעות שבועיות סמסטריאליות מתוך הרשימה הנזכר לעיל (הקורסים יאושרו על־ידי ראש המגמה).
ד. תואר שני באקטואריה
207204-21-04 – מסלול א
207205-21-05 – מסלול ב
– קורסי החובה
(CS2) אקטואריה סטטיסטית 2 , 8 שעות שבועיות סמסטריאליות
(CM1) אקטואריה מתמטית 1 , 12 שעות שבועיות סמסטריאליות
(CM2) אקטואריה מתמטית 2 , 4 שעות שבועיות סמסטריאליות
(CB1) אקטואריה עסקית , 4 שעות שבועיות סמסטריאליות
סדנת הנחיה לכתיבת עבודה מסכמת , 4 שעות שבועיות סמסטריאליות
סך הכל 28-32 שעות שבועיות סמסטריאליות
קורסי בחירה
במסלול עם כתיבת עבודת גמר מחקרית, 4 שעות שבועיות סמסטריאליות
במסלול עם בחינת גמר או עבודה מסכמת , 8 שעות שבועיות סמסטריאליות
מסלול ישיר לדוקטורט
ראה פירוט בפרק ״לימודים לתואר שלישי (דוקטור)״ להלן.
לימודים לקראת תואר שלישי (דוקטור)
יושב ראש ועדת הדוקטורט בחוג: פרופסור אלכס גולדנשלוגר
תוכנית הלימודים מאפשרת קבלת תואר דוקטור לפילוסופיה בסטטיסטיקה הן בתחום תיאורטי והן בתחום יישומי. יישומי הסטטיסטיקה וההסתברות כוללים בין השאר את התחום הכלכלי עם דגש על תחומי הביטוח, אקטואריה, לוגיסטיקה, אופטימיזציה של ניהול משאבים, ביו-סטטיסטיקה, איכות ואמינות. מודלים הסתברותיים לניתוח מערכות תורים.
תחומי ההסתברות היישומית, האקטואריה, הביו-סטטיסטיקה והאיכות הם תחומים ומגמות לתואר השני, כך שתלמידי התואר השני יוכלו להמשיך לדוקטורט בתחומי התמחויותיהם.
מטרת התוכנית היא להכשיר את בוגריה לעבודת מחקר, הוראה ויישום. קיימות אפשרויות שונות לתעסוקה בחוג ולמלגות.
תנאי הקבלה
- מועמד בעל תואר ״מוסמך״ בתחום רלוונטי ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחוץ לארץ והשיג בלימודי התואר השני ציון משוקלל של 80 לפחות.
- כתב עבודת גמר מחקרית (תזה) והשיג ציון של 86 לפחות בעבודה זו.
תנאי הקבלה לדוקטורט הם בהתאם לתקנון הרשות ללימודים מתקדמים המופיע בשנתון האוניברסיטה (גם באתר האוניברסיטה, הרשות ללימודים מתקדמים) תחת הכותרת ״לימודים לקראת תואר שלישי״.
מבנה התוכנית
הוועדה החוגית ללימודי תואר שלישי, בתיאום עם המנחה והוועדה המלווה תקבע לתלמיד המחקר את תכנית הלימודים.
במהלך השנה הראשונה ללימודים התלמיד נדרש להשלים את הקורסים: הסתברות והסקה למוסמכים ולקבל ציון סופי 75 לפחות בכל קורס.
החל מהשנה השנייה ללימודים, יהיה על התלמיד ללמוד ולהבחן בשני קורסי בחירה ( מתוך סל של קורסי הבחירה בחוג או באוניברסיטאות אחרות בארץ).
הנחיות להגשת מועמדות
המועמד יפנה לחברי הסגל בחוג ויאתר מנחה שיסכים להנחות.
המועמד ימלא טופס הרשמה לחוג לסטטיסטיקה דרך האינטרנט.
המועמד ימציא למזכירות החוג את המסמכים הבאים:
- צילומי תעודות גמר לתואר ראשון ושני
- גיליונות ציונים מאושרים לתואר ראשון ושני
- אשור בכתב על הסכמת מנחה/ים לעבודת הדוקטור
- לפחות שני מכתבי המלצה מאנשי אקדמיה, אשר יישלחו ישירות על ידי הממליצים אל הוועדה החוגית ללימודי תואר שלישי. אחד ממכתבי ההמלצה יהיה מטעם מנחה עבודת הגמר המחקרית.
- הצהרת כוונות לגבי נושא המחקר המוצע, מאושרת על ידי המנחה המיועד.
- קורות חיים של המועמד בעברית ובאנגלית.
- תקציר נושא המחקר באנגלית.
הצעת מחקר
על המועמד להגיש תוך שנה הצעת מחקר. לקראת סוף השנה תמנה וועדת הדוקטורט וועדה שתכלול:
- – מנחה(ים) העבודה.
- – שני חברים נוספים מהם לפחות אחד מאוניברסיטה אחרת מוכרת בארץ.
הצעת המחקר תישלח לחברי הוועדה. הוועדה תתכנס במועד שיקבע. המועמד יציג את הצעת המחקר לפני חברי הוועדה. הוועדה תדון בהצעה על פי דף הנחיות שיישלח עם הצעת המחקר. לאחר קבלת המלצות הוועדה, וועדת הדוקטורט תדון במעבר המועמד לשלב ב׳.
מהלך העבודה
כל שנה הסטודנט יכתוב דוח התקדמות שיוגש לוועדת הדוקטורט. וועדת הדוקטורט תשלח את הדוחות לחברי הוועדה. הוועדה תדון בדוח ותמליץ על המשך דרכו של המועמד.
סיום
- בסיום עבודת הדוקטורט יציג הסטודנט את תוצאות המחקר בסמינר המחלקתי. על הסטודנט לתאם את מועד הסמינר עם האחראי על הסמינר המחלקתי. אישור חתום על ידי אחראי הסמינר המחלקתי יגיע לוועדת הדוקטורט.
- עבודת הדוקטורט תוגש באחת משתי המתכונות הבאות:
– מונוגרפיה, כהגדרתה בסעיף 1 בתקנון לימודי תואר שלישי;
– דוקטורט פרסומים, כהגדרתו בסעיף 1 בתקנון לימודי תואר שלישי;
– מספר השופטים לעבודת הדוקטור ייקבע בהתאם לפורמט העבודה ולסטטוס הפרסומים שבה, כמפורט בתקנון לימודי תואר שלישי.
- לאחר קבלת הדוחות תדון וועדת הדוקטורט באישור עבודת התיזה לתואר דוקטור ותעביר את המלצותיה לרשות ללימודים מתקדמים.
מסלול ישיר לדוקטורט
207315-21-02
תלמידים מצטיינים (ציון ממוצע של 90, לפחות, בכל אחד מחוגי הלימודים לתואר ראשון)
שעומדים בתנאי הרשות ללימודים מתקדמים ובדרישות ועדת הקבלה בחוג (ראה תקנון לימודי תואר שלישי, סעיף 10.6 יוכלו להירשם למסלול הישיר ללימודי דוקטורט. במסלול זה אפשר ללמוד ברצף של חמש שנים, בהן תואר שני במסגרת המסלול הישיר לדוקטורט יוענק בתום שנתיים ותואר שלישי בתום שלוש שנים נוספות. כדי לקבל את התארים על התלמיד לעמוד בתנאי המסלול כמפורט בתקנון לימודי תואר שלישי, סעיף 11.19-11.15. מועמד ללימודי תואר שני המעוניין ללמוד במסלול הישיר לדוקטורט יודיע על כוונתו למזכירות החוג או לוועדת הקבלה, כדי שיקבל הנחיה במילוי תנאי הלימודים עוד לפני תחילתם. המועמד יפנה לחברי הסגל בחוג ויאתר מנחה שיסכים להנחות. ההרשמה ללימודים, עם אישור ועדת הקבלה בחוג ואישור הרשות ללימודים מתקדמים תהיה למסלול הישיר לדוקטורט. המסלול הישיר הוא לתלמידי מחקר בלבד.
מבנה התוכנית
השלמת קורסים בציון מספרי בהיקף של 26 שעות שבועיות סמסטריאליות לפחות ברמת תואר שני וסיומם בציון משוקלל של לפחות 90. במסגרת הלימודים בשלב הראשון של לימודי המסלול (שלב המוסמך) על התלמידים להשלים ולקבל ציון של 75 לפחות במהלך השנה השנייה ללימודיהם בקורסים מבוא להסתברות והסקה למוסמכים (סמסטר א) והסקה מתקדמת (סמסטר ב) במסגרת מכסת השעות הנזכר לעיל.
יש להגיש הצעת המחקר לתואר שלישי עד תחילת הסמסטר הרביעי לאישורה עד סוף הסמסטר הרביעי ללימודים. עם אישור הצעת המחקר ועמידה בכל החובות יעבור התלמיד למעמד של דוקטורט שלב ב, יבצע את המחקר ויכתוב את עבודת הדוקטורט. עם המעבר לשלב השני של המסלול יהיה על התלמיד ללמוד ולהבחן בשני קורסי בחירה (מתוך סל של קורסי הבחירה בחוג או באוניברסיטאות אחרות בארץ) על פי קביעת המנחה/ים.
מועמד המבקש להירשם כתלמיד מן המניין למסלול ישיר לדוקטורט יגיש לוועדת הקבלה לתואר דוקטורט דרך מזכירות החוג את התנאים הבאים:
- תעודת זכאות לתואר ראשון, כולל גליונות ציונים
- הצהרת כוונות לגבי נושא המחקר המוצע, מאושרת על ידי המנחה המיועד
- אישור בכתב על הסכמת מנחה העומד בקריטריונים להנחיה.
- קורות חיים בעברית ובאנגלית.
- שתי המלצות מאנשי אקדמיה.
- תקציר נושא המחקר באנגלית.
- טופס בקשת קבלה ללימודים.
Master of Arts in Statistics
Department of StatisticsThe Herta and Paul Amir Faculty of Social SciencesHead of Program: Prof. Philip Tzvi Reiss | ||
Program descriptionDuring the last decade there has been a dramatic increase in the size and complexity of data collected in industry, government and academia. Examples range from genomic and proteomic data to social media and electronic commerce data. The availability of such vast quantities of data is having a large impact on both academic research and business practices. In particular, it is changing the nature and focus of the statistical profession. The Department of Statistics at the University of Haifa is dedicated to providing its students with a rigorous, modern and up-to-date education in this exciting era for our profession. We focus on fundamentals while teaching the newest methods and applications. We emphasize computational know-how, the understanding of statistical ideas, and the ability to apply them. We train our graduates to analyze and draw meaningful conclusions from data, a skill that is becoming ever more important. Our goal is to see our graduates assume leading roles in whatever their career paths they choose to follow. | ||
What you will studyThe International Master of Arts program in Statistics at the University of Haifa in Israel is dedicated to providing you with a rigorous, modern, and up-to-date education in Statistics. You will be trained to analyze and draw meaningful conclusions from data collected in a variety of application areas. This includes clinical trials, finance, genomics, and social media and web/mobile applications. The ability to reason with data is a skill that is becoming ever more important in the current age of Big Data, Data Science and the digital economy. Our cutting-edge curriculum emphasizes computational know-how and the fundamental and core themes of the statistical sciences. At the same time it is also mathematically rigorous and challenging. The program will prepare you for further academic studies as well as for data related leadership roles in various industries including High-Tech, E-commerce, Healthcare, Research and Development and more. The one-year program (non-thesis track) is taught in English over 3 consecutive semesters. A thesis track is also offered to those students who are interested in continuing to PhD. Your academic studies at the University of Haifa will be enhanced with networking opportunities with students from Israel and all over the world as well as by vibrant life on and off campus, which will acquaint you with Israeli culture, language, and start-up mentality. Courses:The non-thesis track consists of three consecutive semesters over 12 months. The thesis track takes five semesters over 24 months. The courses include: · Probability · Applied statistics I · Algorithms for data analysis · Stochastic process with applications · Statistical Inference · Applied statistics II · Statistical learning theory · The analysis of large and high dimensional data sets · Final Project: Data Science Practicum Program Duration:·Full-time students complete the program in one academic year, spread over three semesters, from October to the end of July. All coursework for the program should be completed during the first two semesters, while the third semester is dedicated to supervised independent projects. Evaluation:The final grade will be assessed as follows. Thesis Track Course grades – 50% Thesis grade – 50% Non-Thesis Track Course grades – 80% Final project – 20% Diploma:·Master of Arts in Statistics Further information regarding the program:· Administrative Coordinator: Ms. Hana Abraham · E-mail: habraham@univ.haifa.ac.il · Administrative Assistant: Ms. Shelly kradshtein · E-mail: skradsh1@univ.haifa.ac.il · Tel: 04-8249624 , 04-8240563 · Program Website: https://stat.hevra.haifa.ac.il/index.php/en/academic-programs-en/international-m-a-program-in-statistics | ||