223 ביולוגיה
223
ביולוגיה – חוג לימודים לתואר בוגר במדעים B.Sc (דו-חוגי)
ראש החוג: פרופסור הילה טולדאנו
חברי הסגל האקדמי
פרופסור מן המנין: פרופסור אדי ברקאי, פרופסור עדו יצחקי, פרופסור גלעד ליפשיץ, פרופסור ציון פחימה, פרופסור קובי רוזנבלום.
פרופסור חבר: פרופסור עמירם אריאל, פרופסור אורי הרשברג, פרופסור שלמה וגנר, פרופסור הילה טולדאנו, פרופסור רפי למפרכט, פרופסור שרית לריש, פרופסור גיל עצמון, פרופסור פואד פארס, פרופסור חנוך קפצן, פרופסור דורון שלוש, פרופסור אסף דיסטלפלד.
מרצה בכיר: דוקטור סמדר בן טבו דה לאון, דוקטור ליזה ברקי־הרינגטון, דוקטור דלית ברקן, דוקטור טל לוצטו כנען, דוקטור מרטין מיקל, דוקטור איל פריבמן, דוקטור מיקי קוזלוב, דוקטור אסתי קורנט, דוקטור רמי רשף, דוקטור עמאד שאמס, דוקטור לאורה שטיינדלר.
מורה בכיר: דוקטור חגית פרנקל־מילרד.
עמית הוראה ומורה מן החוץ: דוקטור ירון גרין, דוקטור עירית רובינשטיין.
מזכירות החוג
עוזר מנהלי לראש החוג: גברת אבישג וייסה
טלפון: 04-8288764 דואר אלקטרוני: azilber1@univ.haifa.ac.il
מזכירת החוג: גברת הדס פרדיס
טלפון: 048288052 דואר אלקטרוני: hparadis@univ.haifa.ac.il
בניין רב־תכליתי, קומה ראשונה (קומת כניסה לבניין) חדר 194
שעות קבלה: ימים א׳-ה׳ בין השעות 12:00-10:00 ו-15:00-14:00
כתובת אתר החוג: http://science.haifa.ac.il/biology_du
מטרת הלימודים
המחקר הביולוגיה המודרני מצריך התמצאות בתחומי ידע שונים, שבאופן מסורתי לא נחשבו לחלק הכרחי בהכשרתו של חוקר במדעי החיים. כתוצאה מכך, נוצר בשנים האחרונות מחסור חמור בארץ ובעולם, במדענים בעלי יכולת ניהול מחקר רב תחומי. מטרת הלימודים בחוג היא להכשיר מדענים, המצוידים בכלים האינטלקטואליים והמחקריים הנחוצים לקיום מחקר כזה. בנוסף להכשרה התאורטית המסלול משלב הכשרה ניסיונית במעבדות בכימיה, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, וכן אפשרות לפרוייקט מחקר ייעודי. הלימודים בחוג מיועדים לתלמידים שרואים את עתידם בחזית המחקר המדעי ובתעשייה עתירת הידע, וכן אלה המעוניינים לשלב לימודים לתואר במדעי החיים עם הכשרה מקפת בתחום ידע נוסף. בוגרים מצטייני התוכנית יוכלו להשתלב בלימודי תואר שני ושלישי בביולוגיה ובתחום הידע השני אותו בחרו (עשויים להידרש לימודי השלמה, לפי דרישת כל חוג).
תנאי קבלה
- לחוג יתקבלו תלמידים אשר עמדו בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה וברמה הנדרשת על ידי החוג.
- עמידה בבחינת הבגרות במתמטיקה כדלקמן:
ברמה של 5 יחידות – בציון 70 ומעלה.
ברמה של 4 יחידות – בציון 80 ומעלה.
ברמה של 3 יחידות – בציון 90 ומעלה.
על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה של החוג המשלים בו בחר ללמוד.
תוכנית הלימודים
- תוכניות מומלצות:
א. מסלול לביולוגיה ומדעי הרפואה – מסלול המשלב בין לימודי ביולוגיה למדעי הרפואה. מסלול זה מקנה בסיס ידע רחב בביולוגיה של האדם והבנת מנגנונים של תהליכי החיים – כולל הבסיס הביולוגי להתנהגות האדם – בבריאות ובתפקוד תקין מחד ובמחלה וכשל תפקודי מאידך. המסלול משמש מבוא להקניית מושגי יסוד ובסיס ידע להבנת מקצוע הרפואה ומחקר ביו-רפואי. בנוסף, מקנה מסלול זה לבוגריו אפשרות לכניסה ללימודי הרפואה לקראת תואר דוקטור ברפואה (M.D.) במסגרת בתי ספר לרפואה בהם יש תוכנית ארבע שנתית, בכפוף לתנאי הקבלה במוסד.
ב. מסלול לביולוגיה ופסיכולוגיה – מסלול המשלב בין לימודי ביולוגיה לפסיכולוגיה. מסלול המקנה בסיס ידע בביולוגיה והיכרות עם שאלות היסוד של הפסיכולוגיה.
ג. מסלול לביולוגיה ומתמטיקה – מסלול המשלב בין לימודי ביולוגיה ומתמטיקה, מקנה בסיס ידע בביולוגיה וידע מעמיק בשטחי המתמטיקה הטהורה והיישומית.
ד. מסלול למצטיינים בביולוגיה ומדעי המחשב – מסלול המשלב בין לימודי ביולוגיה למדעי המחשב והוא מעניק לסטודנטים כלים להבין את השאלות שעומדות בחזית המדע בביולוגיה בכלל, ביולוגיה חישובית בפרט ובביואינפורמטיקה ואת הכלים החישוביים שמאפשרים לפתור בעיות אלו.
ה. מסלול לביולוגיה ומערכות מידע – מסלול חדש שמקנה לסטודנט ידע בתחומי הביולוגיה והביואינפורמטיקה וכמו כן יידע תיאורטי ומעשי בניתוח ויישום מערכות מידע, ובניהול, אחסון ושימוש בנתונים.
מבנה תכנית הלימודים:
- הלימודים כוללים קורסי חובה וקורסי בחירה. משך הלימודים שלוש שנים.
- הלימודים כוללים הרצאות, מעבדות, תרגילים וסיורים על פי אופיו של הקורס. הנוכחות בקורסי החובה הינה בהתאם לדרישות כל קורס.
- בשנת הלימודים הראשונה יילמדו מקצועות היסוד במתמטיקה, מדעי הטבע וחלק ממקצועות היסוד בביולוגיה.
- בשנה ב׳ יושלמו הלימודים במקצועות היסוד בביולוגיה בכל המסלולים, ויחלו הלימודים בקורסי החובה והבחירה הייחודיים לשני המסלולים.
- בשנה ג׳ יימשכו לימודי החובה ויחלו הלימודים בקורסי הבחירה הייחודיים למסלולים השונים על פי בחירת התלמיד. בשנה זו יוכלו התלמידים לבצע פרויקט מחקר בביולוגיה בהנחיית אחד מחברי הסגל בתחומי מדעי החיים בפקולטה למדעי הטבע (פרטים נוספים בהמשך).
- תלמידיםבמסלול ביולוגיה ומערכות מידע, יילמדו בחוג למערכות מידע את הקורס אלגברה ליניארית. קורס זה ישוקלל בסיום התואר בחוג לביולוגיה.תלמידים במסלול זה אינם נדרשים ללמוד את הקורס במתמטיקה תחת החוג לביולוגיה.
- תלמידים במסלול ביולוגיה ופסיכולוגיה אינם נדרשים ללמוד את הקורס בסטטיסטיקה תחת ביולוגיה עליהם להשלים נקודות זכות אלה על ידי קורסי בחירה שנה ג'.
- תלמידים במסלולים ביולוגיה ומתמטיקה או מדעי המחשב אינם נדרשים ללמוד את הקורס במתמטיקה תחת החוג לביולוגיה.עליהם להשלים נקודות זכות אלה על ידי קורסי בחירה שנה ג'.
- אשכולות העשרה "דרך הרוח" / "חדשנות ויזמות". על כל תלמידי התואר הראשון בחוג לביולוגיה ללמוד 2-1 קורסים, בהיקף כולל של 4 נקודות זכות במסגרת לימודי תכנית ההעשרה האוניברסיטאית ״דרך הרוח״ / "חדשנות ויזמות", שאינם בתחום לימודיהם לתואר. הרישום לקורסים אלה, יתבצע תחת תוכניות הלימודים של התלמיד והציון ישוקלל בציון הסופי. ניתן ללמוד בתכנית ההעשרה בכל אחת משנות הלימוד לתואר וסיום הלימודים בתכנית הינו תנאי לקבלת תואר בוגר.
רשימת הקורסים ופרטים נוספים על התוכנית ניתן למצוא באתר התכנית:
/http://who.haifa.ac.il
לפרטים: מרכזת התכנית טלפון: 04-8240124, דואר אלקטרוני: Mindscapes@univ.haifa.ac.il
תנאי מעבר/דרישות קדם/ חזרה על קורסים
- ציון עובר בכל הקורסים בביולוגיה הוא 55.
- תלמיד שלא השלים / קיבל ציון נכשל בקורס קדם, לא יוכל לעבור לקורס המתקדם.
- תנאי מעבר משנה א׳ לשנה ב׳ הוא ציון של 55 לפחות בכל אחד מהקורסים של שנה א׳. היה והתלמיד לא עבר קורס אחד, ראש חוג ישקול מעבר לשנה ב׳ בתנאי שלא מדובר בקורס קדם.
- תנאי מעבר משנה ב׳ לג׳ הוא ציון של 55 לפחות בכל אחד מהקורסים של שנה ב׳. היה והתלמיד לא עבר קורס אחד, ראש החוג ישקול מעבר לשנה ג׳. תנאי נוסף הוא השלמת קורסי האנגלית לרמת ׳פטור׳. תלמיד שלא ישלים את קורסי האנגלית עד סוף סמסטר ב׳ בשנה ב׳, לא יוכל לעבור לשנה ג׳.שימו לב, קורסי האנגלית בסמסטר קיץ הינם בתשלום נפרד ולכן אנו ממליצים לתלמידי החוג ללמוד את קורסי האנגלית בסמסטר א׳ או ב׳.
- תלמיד שבסוף השנה השנייה ללימודיו לא עבר את כל כל קורסי שנה א'- לימודיו יופסקו (גם אם חזר על קורס, עבר אותו בפעם הראשונה ונכשל בפעם השנייה – הציון האחרון הוא הציון הקובע).
- תלמיד שלא עבר לשנה ב' (או ג') לא יוכל לקחת קורסים משנה ב' (או ג') על התלמיד להשלים קודם את כל הקורסים אותם לא כבר בשנה בה למד.
- תלמיד לא יוכל להתחיל שנה ג' גם לא "על תנאי", בלי להשלים את כל קורסי החובה של שנה א'.
- כישלון בשלושה קורסי חובה או יותר בשנת לימודים כלשהי לא ייאפשר מעבר לשנת הלימודים הבאה.
- שימו לב,ניתן לחזור על עד 3 קורסים בלבד במהלך התואר עקב כישלון או על מנת לשפר ציון.לאחר השלמת הקורס החוזר, יסומן הציון בקורס הראשון בכוכבית בגיליון הציונים. הציון האחרון הוא הקובע – בשום מקרה, לא יינתן הציון הגבוה משתי הפעמים בהם נלמד הקורס, גם לא במקרה של כישלון בפעם השנייה.
- תלמיד הבוחר לחזור על קורס חייב לעמוד בכל הדרישות והמטלות של הקורס כולל תרגילים, עבודות ובחינות. לא יינתן פטור משום חובה בקורס בחזרה על קורס בשנית.
- מחיקת הציון הישן מגיליון הציונים תתאפשר רק בעת סגירת התואר.
- הרישום לקורסים חוזרים, כפוף למכסת נקודות הזכות המותרת בשנה ובסמסטר (לא ניתן יהיה להירשם לקורסים מעבר למכסת הקורסים השנתית )
- בחזרה על קורס לאחר כישלון או שיפור ציון – לא ניתן ללמוד קורס ששעות הלימוד שלו חופפות( באופן מלא או חלקי)עם שעות הלימוד של קורס אחר שהתלמיד לוקח באותה שנה.
כאשר קיימת חפיפה בין קורסי חובה של השנה אליה שייך התלמיד ובין הקורס עליו הוא חוזר, חייב הסטודנט לוודא שאין חפיפה בבחינות. לא ינתן מועד מיוחד בשל חפיפה עם קורס שנלקח בשנית.
לתשומת לב התלמידים – תקנון הלימודים הכללי לתואר הראשון, חל על התלמידים באוניברסיטה.
הכרה בלימודים אקדמיים קודמים (פטורים)
- תלמיד המבקש לקבל פטור מלימוד קורסים על סמך לימודים קודמים במוסד אקדמי אחר, יגיש לאחר קבלתו ללימודים למזכירות החוג את המסמכים הבאים:
– אישור לימודים רשמי ופירוט כל הציונים מהמוסד בו למד.
– סילבוסים רשמיים ומלאים של הקורסים עליהם הוא מבקש פטור.
– טופס בקשת פטור, אותו ניתן לקבל במזכירות החוג.
- בקשת התלמיד לפטור תידון בחוג בתנאי שציונו בקורס הינו 70 לפחות.
- קורסים שנלמדו במוסדות אחרים להשכלה גבוהה והוכרו על ידי החוג לצורך המשך לימודים ידווחו ללא ציון ולא יכללו בחישוב הציון הסופי המשוקלל.
- ניתן לבקש פטור מקורסים אך ורק בתחילת מסלול הלימודים. לא ניתן לבקש פטור מקורס לאחר שהושלם הקורס במסגרת הלימודים לתואר בחוג לביולוגיה.
ציונים/בחינות/ערעורים
- הציון האחרון בקורס הוא הציון הקובע.
- על אחריות התלמיד לבדוק את ציוניו סמוך למועדי פרסומיהם.
- הגשת ערעור תתבצע בכתב אך ורק ביום פתיחת המחברות. ערעור על ציון הבחינה יכול להוביל לבדיקה מחודשת של כל הבחינה, והציון החדש עלול להיות נמוך מהציון המקורי. הערעור יופנה בכתב למורה הקורס באמצעות מזכירות החוג. תוצאות הערעור ידווחו לסטודנט באמצעות מזכירות החוג. טופס הערעור על הציון יישמר בתיקו האישי של התלמיד עד לסוף לימודיו. יש לפרט בערעור את נימוקי הערעור תוך התייחסות נקודתית לתוכן הבחינה.
- תלמיד רשאי לעיין במחברת הבחינה שלו במסגרת מועד פתיחת מחברות בנוכחות חבר סגל בחוג. לא תתאפשר כניסה לפתיחת מחברות למי שאיננו תלמיד באותו הקורס בו התקיימה פתיחת המחברות.כל תלמיד ראשי לראות את מחברת הבחינה שלו בלבד. לא ניתן יהיה להראות את מחברת הבחינה לגורם אחר. אין לצלם או להעתיק את הטופס או את התשובות בכל אמצעי שהוא.
- ציון ׳עובר׳ בחוג לביולוגיה הוא 55, אולם לפי תקנות האוניברסיטה דרוש ממוצע של לפחות 60 בחוג כדי לקבל זכאות לתואר (בכל מסלולי הלימוד).
- לא ניתן למסור ציונים בטלפון.
- מועד בחינה חריג יתקיים רק בבחינות המתקיימות בסוף הקורס.
- זכאות למועד חריג תיקבע על ידי וועדת המועדים החריגים החוגית על פי תקנון מועדים חריגים המפורט בתקנון ללימודי תואר ראשון.
- הוועדה לא תאשר מועד חריג למי שבחרו לא לגשת למועד א' גם אם נבצר ממנו לחלוטין להיבחן במועד ב'.
- עם זאת, הוועדה רשאית לאשר מועד חריג במקרים נדירים למי שנבצר ממנו לגשת לשני מועדי הבחינה.
הפסקת לימודים ביוזמת התלמיד
- החליט תלמיד להפסיק את לימודיו, יודיע על כך בכתב לחוגי לימודיו ולאגף מנהל תלמידים.
- תלמיד, המבקש לחזור ללימודים לאחר הפסקה, חייב לעבור הליכי הרשמה רגילים.
- במידה והפסקת הלימודים עולה על שנתיים, רשאי החוג לחייב את התלמיד לחזור על קורסים שכבר שמע ונבחן בהם, וכן לחייבו בהשלמות שונות לקראת קבלת התואר.
פרטים נוספים ניתן למצוא בתקנון לימודי תואר ראשון.
הפסקת לימודים ביוזמת החוג
1.תלמיד, שלא סיים את חובות שנה א׳ במשך ארבעה סמסטרים, יופסקו לימודיו בחוג.
2.תלמיד, שנכשל או לא השלים קורס חובה חייב לחזור עליו בשנה העוקבת, נכשל או לא השלים את הקורס בשנה העוקבת – יופסקו לימודיו בחוג.
3.תלמיד שבסוף השנה השנייה ללימודיו לא עבר את כל קורסי שנה א' – יופסקו לימודיו בחוג.
4.תלמיד שלא יסיים את לימודיו לאחר שש שנים מתחילת התואר, יופסקו לימודיו.
במקרים הנ"ל יהיה התלמיד רשאי להירשם מחדש לחוג בתום תקופה של שלוש שנים ויהיה עליו לעמוד מחדש בתנאי הקבלה של החוג, כפי שיהיו באותו מועד. מובהר כי בתום תקופה זו, ייחשב התלמיד לתלמיד חדש ולא יהיה זכאי להכרה בקורסים קודמים שלמד.
פרטים נוספים ניתן למצוא בתקנון לימודי תואר ראשון.
פרוייקטי מחקר:
פרויקט מחקר שנה ג׳ (קורס שנתי)
- מטרת קורס זה להעניק הזדמנות לתלמידי החוג להתנסות בחוויית המחקר האקדמי ולעבוד בפרויקטים מחקריים הנערכים במעבדות הפקולטה למדעי הטבע. קורס זה חושף את הלומדים בו למחקרים השונים, עבודה ׳רטובה׳ במעבדה, טכנולוגיות עבודה מתקדמות ועוד.
- קורס זה יהיה בערך של 8 נקודות זכות (4 נקודות זכות סמסטר א׳ ו4 נקודות זכות סמסטר ב׳) ויתקיים לאורך כל השנה. בתום שנת הלימודים יוצגו התוצאות בפוסטר מדעי המתאר את המחקר ביום שיקבע על ידי החוג.
- ההרשמה לקורס תתבצע על ידי מזכירות החוג לאחר העברת מסמכים רלוונטיים שיפורסמו לתלמידי החוג.
מבוא למחקר מדעי למצטיינים (שנה ב׳ וג׳)
- מטרת קורס זה הינה להעניק לתלמידי החוג המצטיינים (בעלי ממוצע 85 ומעלה בשנה א׳) להתנסות בחוויית המחקר האקדמי ולעבוד בפרויקטים מחקריים הנערכים במעבדות הפקולטה למדעי הטבע. קורס זה מתחיל בשנה ב׳ ונמשך עד סוף שנה ג׳. בקורס זה ניתן להשתלב במחקר פעיל באחת ממעבדות הפקולטה ולהתנסות בעבודה ׳רטובה׳ במעבדה.
- קורס זה יהיה בערך של 14 נקודות זכות (3 נקודות זכות בכל סמסטר של שנה ב׳ ו-4 נקודות זכות בכל סמסטר של שנה ג׳) ויתקיים לאורך שנתיים (שנה ב׳ וג׳). סיכום תוצאות פרויקט המחקר יוגשו בנפרד בתום כל שנה. בתחילת שנה ג׳ תוצג מצגת עם התוצאות שהושגו עד לתום שנה ב' ובשנה ג׳ יוצג פוסטר מדעי, המתאר את המחקר כולו.
- ההרשמה לקורס זה תתבצע על ידי מזכירות החוג לאחר העברת מסמכים רלוונטיים שיפורסמו לתלמידי החוג. קבלה לקורס זה מותנת בממוצע 85 לפחות בשנה א׳.
מבנה תוכנית הלימודים בכל המסלולים
שנה א׳ – קורסי חובה
שם הקורס – נקודות זכות – שעות שבועיות סמסטריאליות – סוג שיעור – תנאי קדם
ביולוגיה של התא א' – 2 נקודות זכות – 2 שעות שבועיות סמסטריאליות – שיעור – אין
ביולוגיה של התא ב' – 3 נקודות זכות – 3 שעות שבועיות סמסטריאליות – שיעור – ביולוגיה של התא א'.
כימיה אורגנית – 3 נקודות זכות – 5 שעות סמסטריאליות -שיעור ותרגול – כימיה כללית
מעבדה בכימיה – 1 נקודת זכות – 1 שעה סמסטריאלית –מעבדה – כימיה כללית
מתמטיקה – 4 נקודות זכות – 5 שעות סמסטריאליות – שיעור ותרגול – אין (סטודנטים שהחוג השני שלהם הוא מתמטיקה לא צריכים לקחת קורס זה. אך מחובתם להשלים נקודות זכות על ידי לקיחת קורסי בחירה בשנה ג'. סטודנטים שהחוג השני שלהם הוא מדעי המחשב לא צריכים לקחת קורס זה. עליהם ללמוד את הקורס אלגברה ליניארית ממדעי המחשב ובסוף התואר מניין הנקודות של קורס זה יעבור תחת ביולוגיה. סטודנטים שהחוג השני שלהם הוא מערכות מידע לא צריכים לקחת קורס זה. עליהם ללמוד את הקורס מתמטיקה דיסקרטית ובסוף התואר מניין הנקודות של קורס זה יעבור תחת ביולוגיה).
פיזיקה א׳ – 3 נקודות זכות – 5 שעות סמסטריאליות – שיעור ותרגול -אין
פיזיקה ב׳ – 3 נקודות זכות – 5 שעות סמסטריאליות – שיעור ותרגול – פיזיקה א׳
מבוא לאקולוגיה ואבולוציה – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – אין
כימיה כללית – 4 נקודות זכות – 5 שעות סמסטריאליות – שיעור ותרגול – אין
כימיה פיזיקלית – 2 נקודות זכות – 3 שעות סמסטריאליות – שיעור ותרגול – כימיה כללית
סטטיסטיקה – 3 נקודות זכות – 5 שעות סמסטריאליות – שיעור ותרגול – אין (סטודנטים שהחוג השני שלהם הוא פסיכולוגיה לא צריכים לקחת קורס זה. חייבים להשלים נקודות בקורסי בחירה בשנה ג'. סטודנטים שהחוג השני שלהם הוא מערכות מידע לא צריכים לקחת קורס זה. עליהם ללמוד את הקורס הסתברות ובסוף התואר מניין הנקודות של קורס זה יעבור תחת ביולוגיה).
מבוא לפיזיולוגיה ומבנה גוף האדם – 3 נקודות זכות – 3 שעות סמסטריאליות- שיעור – אין
שנה ב׳ – קורסי חובה
שם הקורס – נקודות זכות – שעות שבועיות סמסטריאליות – סוג – שיעור – תנאי קדם
ביוכימיה א׳ – 4 נקודות זכות – 5 שעות סמסטריאליות – שיעור תרגול ומעבדה – כימיות ופיזיקות שנה א׳
ביוכימיה ב׳ – 4 נקודות זכות – 5 -שעות סמסטריאליות – שיעור ותרגול – כימיות ופיזיקות שנה א׳ וביוכימיה א׳
ביולוגיה מולקולארית – 3 נקודות זכות – 3 שעות סמסטריאליות – שיעור – כימיות ופיזיקות שנה א׳
גנטיקה כללית – 4 נקודות זכות – 5 שעות סמסטריאליות – שיעור תרגול ומעבדה – ביוכימיה א׳, ביולוגיה מולקולרית
מיקרוביולוגיה כללית – 4 נקודות זכות – 5 שעות סמסטריאליות – שיעור ומעבדה – ביוכימיה א׳
שנה ג׳ – קורסי חובה
שם הקורס – נקודות זכות – שעות שבועיות סמסטריאליות – סוג שיעור – תנאי קדם
בקרה גנטית באוקריוטים – 3 נקודות זכות – 3 שעות שבועיות סמסטריאליות – שיעור ותרגול – קורסי חובה שנה ב׳
קורסי בחירה לשנה ב׳
שם הקורס – נקודות זכות – שעות שבועיות סמסטריאליות – סוג שיעור – תנאי קדם
מבוא למחקר מדעי למצטיינים א׳+ב׳ (שנתי) – 6 נקודות זכות – 6 שעות סמסטריאליות – מעבדה מעשית – קורסי חובה שנה א׳
מנגנונים מולקולריים של מוות תאי וסרטן – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה א׳
קורסי בחירה לשנה ג׳ בלבד
שם הקורס – נקודות זכות – שעות שבועיות סמסטריאליות – סוג שיעור – תנאי קדם
מדוע סקס: המסתורין של רקומבינציה – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב׳
מיקרוביולוגיה סביבתית – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב׳
פרקים נבחרים באבולוציה אורגניזמית – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב׳
שיטות מחקר בביואינפורמטיקה – 3 נקודות זכות – 4 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב׳
יסודות האבולוציה המולקולארית – 2 נקודות זכות- 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב׳
מחלות צמחים – 3 נקודות זכות – 4 שעות סמסטריאליות – שיעור ותרגול – קורסי חובה שנה ב'
גנטיקה של אוכלוסיות – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב'
ה'סטרס' במחקר – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב'
תכנות ב-PYTHON – 3 נקודות זכות – 3 שעות סמסטריאליות – שיעור ותרגול – קורסי חובה שנה ב' (לא נפתח כל שנה יש להתעדכן בקטלוג הקורסים)
מבוא לבניית עצי תורשה – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב'
אבולוציה מיקרוביאלית – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב'
אבולוציה כאלגוריתם למידה – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב'
שעונים ביולוגיים – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב'
פרוייקט מחקר שנה ג׳ (קורס שנתי) – 8 נקודות זכות שנתיות – 8 שעות סמסטריאליות – מעבדה מעשית – קורסי חובה שנה ב׳
מנגנונים מולקולריים של מוות תאי וסרטן – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה א׳
התפתחות עוברית (הקורס יועבר באנגלית) – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה א'
נוירוביולוגיה התפתחותית – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב׳, ביולוגיה מולקולארית, ביוכימיה א׳ + ב׳
מבוא לנוירוביולוגיה מערכתית – 4 נקודות זכות – 4 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב׳
מבוא לנוירוביולוגיה תאית ומולקולארית – 4 נקודות זכות – 4 – שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב' (הקורס לא יפתח בשנת הלימודים תשפ"ב)
נוירוביולוגיה של הפרעות במוח – 4 נקודות זכות – 4 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב׳
נוירואנדוקרינולוגיה – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב'
הבסיס המוחי של זיכרון בבני אדם – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב׳
שימוש בתאי גזע בנוירוביולוגיה – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב'
למידה וזיכרון – מודלים פסיכולוגיים – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב'
מבוא לתכנות מדעי בשפת Matlab – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב'.
מבוא לעיבוד נתונים של fMRI – 4 נקודות זכות – 4 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב'
מנגנוני בקרה וסיגנלים של רצפטורים – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב׳ (לא נפתח כל שנה)
ממדע לתעשייה – 2 נקודות זכות – 2 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב' (לא נפתח כל שנה)
מהמעבדה ועד לשוק – פיתוח תרופות ורגולציה – 3 נקודות זכות – 3 שעות סמסטריאליות – שיעור – קורסי חובה שנה ב'
סך הכל קורסי חובה -55 נקודות זכות.
סך הכל קורסי אשכולות דרך הרוח / חדשנות ויזמות – 4 נקודות זכות.
סך הכל קורסי בחירה – 8 נקודות זכות.
סך הכל נקודות לתואר -67.
להלן מתווה לימודי האנגלית באוניברסיטת חיפה החל משנה"ל תשפ"ב בהתאם להנחיות מל"ג:
חובה על כל סטודנט להגיע לרמת פטור באנגלית כחלק מחובותיו לתואר.
עמידה בחובה זאת היא תנאי כניסה לקורסים בדרג 3. על מנת לסווג את רמת ידיעותיו של המועמד בשפה האנגלית או להעניק פטור מהם, מחויב הסטודנט בבחינת סיווג באנגלית (פסיכומטרי/אמיר/ אמירם) כחלק מתנאי הקבלה לאוניברסיטה.
ישנן ארבע רמות סיווג באנגלית ועל כל סטודנט ללמוד קורסי אנגלית בהתאם לסיווגו בבחינות הכניסה כאמור:
סטודנטים ברמת סיווג טרום בסיסי ילמדו את הקורסים הבאים: טרום בסיסי, בסיסי, מתקדמים א', מתקדמים ב'.
סטודנטים ברמת סיווג בסיסי ילמדו את הקורסים הבאים: בסיסי, מתקדמים א', מתקדמים ב'.
סטודנטים ברמת סיווג מתקדמים א' ילמדו את הקורסים הבאים: מתקדמים א', מתקדמים ב'.
סטודנטים ברמת סיווג מתקדמים ב' ילמדו את הקורסים הבאים: מתקדמים ב', קורס תוכן אחד באנגלית.
סטודנטים ברמת סיווג פטור: ילמדו שני קורסי תוכן באנגלית.
פירוט ניתן לקרוא באתר היחידה ללימודי אנגלית שפה זרה או בפרק היחידה ללימודי אנגלית שפה זרה המופיע בשנתון.